Passeig Nocturn per València (Social de Gener)

Sempre m’han agradat les fotografies de paisatge urbà, arquitectura i especialment aquelles on apareixen edificis singulars, moderns o poc convencionals. Fins ara no he tingut masses ocasions per fer fotografies d’aquest tipus.
El novembre passat vaig tenir l’oportunitat d’anar amb la família a València, on m’interessava especialment l’entorn de la Ciutat de les Arts i de les Ciències. Tot aquest espai, que ocupa part de l’antiga llera del riu Túria, està ple d’elements arquitectònics moderns dissenyats per Santiago Calatrava i Felix Candela, que ja feia temps que tenia ganes de veure de ben a prop.
Vam estar tot un dia per allí, visitant l’Oceanogràfic al matí, l’ IMAX (Hemisfèric) a la tarda, i passejant i tirant fotografies al migdia i capvespre.
Sortint de la sessió de l’Imax, vaig agafar el trípode (que feia un temps que tenia oblidat) i em vaig disposar a fotografiar aquest entorn, de nit. Entre tant la Marta i el Guillem donaven una volteta amb el trenet turístic que recorre el complex.
A continuació us mostro una de les fotos que ha sortit d’aquesta sessió, i que he presentat al Social de Gener de la fotogràfica. Es tracta d’una composició de 3 fotografies, tirada al capvespre, des d’un dels ponts que travessa l’antiga llera del riu. En ella barrejo tres elements que m’interessen força últimament: paisatge urbá, fotografia nocturna i fotografia panoràmica. Potser una aposta un tant arriscada, on vaig trobar interessant també afegir l’element del moviment de persones que passaven pel pont, perquè no semblés tant solitari. De fet, resultava molt més senzill fer fotos on no hi sortia ningú.

La composició panoràmica l’he fet utilitzant el programa Hugin, que és el que utilitzo habitualment per les panoràmiques. La principal dificultat de la composició ha estat que hi ha un element en primer pla (la barana del pont) que dificulta que tot quedi enllaçat de manera automàtica. Res que no es pugui solucionar posteriorment amb algun programa d’edició fotogràfica...

Per acabar, uns retocs finals per ajustar saturació, contrast i tenim la foto...

Espero que us agradi. Més endavant tindreu ocasió de veure més fotografies d’aquesta sessió en la que m'ho vaig passar tant, i tant, bé !!!

Comentaris

Luis Calle ha dit…
Realmente es una gozada fotográfica pasearse por Valencia a esas horas
gothalo ha dit…
molt bona foto. divendres hem va cridar molt la atenció.

el problema que vas tenir amb la barana es el clasic que sorgeixen amb les panos quan el eix de rotació de la camara no es troba sobre el punt nodal de la lent. el millor per evitar-ho, i parlo per experiencia propia son els capçals panoramics tipus nodal ninja o panosauros.
MIESFE - 64 ha dit…
Reportaje muy bonito dan ganas de pasearse por la noche en Valencia saludos
Fernando Pagán ha dit…
Me gusto muchísimo cuando la ví en el social,es preciosa. Cuando estuve a las diez de la noche era todavia de dia y no pude hacer tomas nocturnas.Otra vez será.Nos vemos.
Luis Calle ha dit…
Feliç "cumple" company

Entrades populars d'aquest blog

Cantabria 2008

Fotografies amb poca llum