Fotografies amb poca llum

Les fotografies amb poca llum i exposicions llargues tenen una màgia especial… A mi, personalment, m’atrauen. Potser perquè requereixen de certa tècnica, potser perquè de vegades els resultats són imprevisibles, o potser perquè se n’obtenen efectes impossibles d’aconseguir per la major part de la gent, que acostumen fotografiar de forma automàtica.
És per això, que aquest any la meva inversió en millorar el meu equip fotogràfic s’ha centrat en l’adquisició d’un trípode (en condicions). Val a dir que jo mateix em vaig posar un límit (econòmic) i que em vaig marcar, també, unes característiques irrenunciables. Després de veure’n molts models, em vaig decantar per un MANFROTTO 190XPROB amb ròtula 484RC2 . Realment no pensava que fos tant complicat escollir un tres peus, però finalment crec que vaig fer una bona elecció.
De moment només l’he utilitzat en ocasions puntuals, però les sensacions son bones. Aquí en teniu una mostra. El Night Glow de l'European Balloon Festival (Igualada juliol de 2008) i el Castell de Focs de la Festa Major d’Igualada (agost de 2008).





Comentaris

Luis Calle ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Fernando Pagán ha dit…
Hola Luis:
Me alegro mucho por la adquisición de tu nuevo trípode MANFROTTO, yo tengo uno de la serie NAT ( VERDE) y rótula 141 RC.
De las fotos te diré que son preciosas, espero que me digas los parámetros que pusistes.
Un abrazo.
Ah! ya tengo glog es http://fepame48. blogspot.com
LlumDigital ha dit…
Fernando,

Fuí variando los parámetros durante el espectáculo pirotécnico... Los que mejor resultado me dieron (que corresponden a las fotografías publicadas)son los siguientes:

- Cámara Olympus E-500 en semiautomático con prioridad de Apertura.
- ISO 200
- f/7,1
- Distancia focal 14mm ( equivalente a 28mm)
- El tiempo de exposición variaba en función del número de explosiones y su frecuencia, entre 0'8s y 13s.
- Disparo con mando a distancia, para evitar vibraciones.

Por cierto, ya he visto tu blog... lo he añadido a mi apartado de "blogs amigos".
Bernat ha dit…
Tinc pensat comprar-me aquest mateix trípode ròtula.... em podries dir si vas fer una bona compra...
LlumDigital ha dit…
Hola Bernat,

Sí, n'estic molt content, del trípode. És estable (dins els marges de pes indicats pel fabricant), i dóna molt joc per posicionar la càmera en qualsevol posició, fins i tot deixant-la a pocs centímetres del terra, útil per exemple per fer fotografia macro...

La principal característica d'aquesta rótula és que permet situar la càmera ràpidament en qualsevol angle i fixar-la. Però si es vol fer paisatge o panoràmiques cal tenir cura si es vol mantenir l'horitzó recte (per aquest tipus de fotografia hi ha altres ròtules més indicades).

Entrades populars d'aquest blog

Cantabria 2008

Passeig Nocturn per València (Social de Gener)